Trobar documents

Preguntes freqüents (FAQs)

Per saber si tenim un llibre, cal que consultis el catàleg de la biblioteca, el cercador que trobaràs al nostre web. Pots buscar-lo posant algunes paraules del títol i/o el cognom de l'autor/a.

Sí, pots demanar qualsevol document que estigui disponible en una altra universitat catalana o a la Biblioteca de Catalunya a través del PUC, un servei gratuït de préstec entre universitats catalanes.

Si no el trobes en cap universitat catalana, pots demanar-lo a través del Servei d'Obtenció de Documents (SOD). Les persones que hi treballen s'encarregaran de localitzar-lo per a tu. Aquest servei és de pagament. Pots consultar les tarifes, aquí.

Per localitzar els treballs i/o projectes finals:

 1. Cerqueu per paraula clau el tema que esteu buscant
 2. Afegiu al final de la vostra cerca temàtica al catàleg les sigles:
  • TFG o TFC: si necessiteu treballs finals de grau o treballs finals de carrera (antiga designació abans dels Graus)
  • PFC: si necessiteu projectes finals de grau o de carrera
  • TPT: per als treballs pràctics tutorats
  • TFM: si esteu buscant treballs finals de màster
 3. Veureu un llistat amb els resultats de la vostra cerca. Fixeu-vos en la icona del llistat per veure si es tracta d'un document en paper o digital disponible al Repositori de la UdL

Per localitzar directament treballs finals en format digital, consulteu el Repositori de la UdL, dins la col·lecció Treballs de l'estudiantat, per a treballs presentats a la UdL o Recercat, per a treballs presentats en qualsevol universitat catalana.

 

Per saber quines revistes tenim sobre un tema, cal que consultis el catàleg de la biblioteca, el cercador que trobaràs al nostre web. Pots buscar-les posant la paraula clau del tema i afegir darrera la paraula "Revistes".

Et recomanem fer més d'una cerca canviant la paraula del tema.

Et recomanem que facis una cerca per títol al catàleg de la biblioteca, entrant les primeres paraules del títol de la revista (excepte els articles inicials).

També pots consultar si la tenim electrònica a través del buscador de revistes electròniques.

Si t'interessa un document i la seva localització és Compactus, pots reservar-lo a través del botó "Reserva'l" del catàleg. Quan estigui preparat al taulell de la teva biblioteca per què el recullis, rebràs un correu electrònic avisant-te.

El CEDD és el Centre d'Estudis i Documentació de les Dones i es troba ubicat al fons de la 1a planta de la Biblioteca Jaume Porta. Si t'interessa algun dels documents que hi ha en aquest espai, cal que el reservis i el passis a recollir per la teva biblioteca un cop rebis l'avís.

Els documents del CDOCS (Centre de Documentació en Cooperació i Solidaritat Arcadi Oliveres Boadella) estan ubicats al fons de la 3a planta de la Biblioteca Jaume Porta.