Préstecs, reserves i renovacions

Preguntes freqüents (FAQs)

Necessites tenir una vinculació amb la Universitat de Lleida (estudiantat, PDI o PAS) i tenir el Carnet UdL.

Alguns usuaris expressament autoritzats poden utilitzar les biblioteques de la UdL i el servei de préstec entre d'altres. Pots comprovar si pertanys a algun dels col·lectius autoritzats i quines són les condicions de préstec.

Pots agafar prestats els següents tipus de documents, sempre i quan estiguin disponibles al catàleg de la biblioteca: manuals, llibres, pel·lícules, gravacions d'àudio...

Les revistes, les obres de referència, els tests psicològics... NO es presten.

Si tens un examen i necessites un codi de legislació, excepcionalment, te'l prestarem i hauràs de retornar-lo el mateix dia.

El nombre de documents que es poden tenir simultàniament en préstec depén del tipus d'usuari que siguis. Si ets estudiant de grau pots agafar fins a 10 documents de la UdL i 10 procedents del PUC.

Si pertanys a una altra tipologia d'usuari, pots consultar les condicions de préstec al següent quadre.

Sí, prestem ordinadors portàtils, tablets i carregadors (amb el tablet), càmeres de vídeo, memòries USB, lectors de llibres electrònics, calculadores, ratolins (per als espais de treball) i auriculars. 

Pots demanar-los al taulell de la biblioteca.

Per a més informació, consulta les condicions de préstec d'aquest material.

No, les revistes no són prestables, però podeu consultar-les a la biblioteca.

Sí, pots renovar-los, sempre i quan no hi hagi cap usuari que els hagi reservat. En aquest cas, hauries de tornar el document al més aviat possible.

Pots renovar els teus préstecs a través de l'opció "Consulta i renova els préstecs" de la pàgina web, accedint amb el teu nom d'usuari i contrasenya.

Un cop t'hagis autenticat veuràs la relació de documents en préstec i podràs renovar-los.

Pots renovar els documents que tens prestats fins a 4 vegades.

Si intentes renovar els préstecs i el sistema no t'ho permet pot ser que hagis provat de fer la renovació fora de termini, que ja hagis fet les 4 renovacions o bé que un altre usuari hagi reservat el document. 

En aquest cas, caldrà que t'adrecis al taulell de la biblioteca amb el document que no pots renovar per retornar-lo.

Caldrà que el portis al taulell de la biblioteca. Si cap usuari l'ha reservat, te'l tornarem a prestar.

Si té una reserva, l'hauràs de retornar, però podràs reservar-lo per tenir-lo quan el tornin.

Pots retornar els documents que tens prestats en qualsevol biblioteca de la UdL, independentment de en quina l'hagis agafat.

Els llibres que són de l'INEFC només es pot agafar i retornar a la biblioteca de l'INEFC.

Per cada dia de retard i document, se t'acumula un punt de sanció. Per cada 20 punts acumulats, se't bloqueja el carnet durant un mes. Mentre dura el temps de bloqueig, no podràs agafar cap document ni cap material tecnològic en préstec.

Consulteu el Reglament de préstec per a més informació.

Pots reservar els documents a través del botó "Petició" que trobaràs a la fitxa de cada document al CercaTot

Pots reservar tant documents diponibles, com documents prestats, ja siguin de la teva biblioteca de campus o d'una altra biblioteca de la UdL.

Els documents exclosos de préstec no es poden reservar. Tampoc els que estan ubicats a l'INEFC.

No, no pots reservar perquè et guardem un llibre que està disponible per d'aquí un mes. L'has de reservar quan el necessites.

Un cop el llibre que tens reservat estigui a punt a la teva biblioteca, rebràs un correu electrònic per avisar-te que pots passar a recollir-lo. A partir d'aquest moment, pots adreçar-te al taulell de la teva biblioteca (si és Cappont, al taulell de la 1a planta) i mostrant el teu carnet UdL, el personal de la biblioteca te'l prestarà.

Tens 4 dies per a recollir un document que tingus reservat, des del moment en què reps l'avís al correu electrònic. Si passats aquests dies, no l'has recollit, el posarem a disposició de la resta d'usuaris.