Nou espai: Sala Vallverdú - Espai L'Entrevista

Descarregar Pdf

La Biblioteca Jaume Porta inaugura la Sala Vallverdú - Espai L’Entrevista ubicada a la tercera planta de la biblioteca i amb una doble vessant. D´una banda, un espai on s’ubica tot el fons de literatura de la biblioteca personal de Josep Vallverdú  i, d´altra banda, un espai reservable – Espai L’Entrevista – que possibilita la gravació d’entrevistes entre els alumnes.

Aquest nou espai acull una part de la biblioteca personal de l’escriptor Josep Vallverdú, d’aproximadament 2.500 volums que l’autor va donar l’any 2015. Conté llibres de literatura catalana (narrativa, poesia i teatre escrits per autors catalans), literatura traduïda al català, crítica de literatura catalana, narrativa en anglès i llibres sobre llengua i lingüística. D'aquests el gruix més important és de la literatura catalana d'autors contemporanis i d'actuals (aproximadament uns 1300 llibres que ocupen gairebé 20 metres lineals de prestatgeries) i conté obres de Mercè Rodoreda, Josep Pla, Manuel de Pedrolo, Joan Margarit, Miquel Martí i Pol, Salvador Espriu, Rosa Fabregat, Pep CollJordi Pàmias, Francesc Pané, etc. 

Amb la creació d’aquest espai, la biblioteca vol retre homenatge a l’escriptor Josep Vallverdú que l’any 2023 es va commemorar el seu centenari a través d’exposicions i activitats programades a tot el territori català.

Les biblioteques de la Universitat de Lleida, dipositàries del fons Vallverdú des de l’any 2015, es van sumar a aquesta commemoració portant a terme diferents actuacions per a preservar i donar a conèixer el fons d’aquest escriptor

Per altra banda, aquesta sala també acull l’espai L’Entrevista, un espai pensat per a que els estudiants es puguin gravar per fer entrevistes o per preparar-se les exposicions orals.

Aquest espai es podrà reservar enviant prèviament un correu a bid.cappont@udl.cat.