Exposició “Dones pioneres de la Unió Europea"

Descarregar Pdf

L'exposició "Dones pioneres de la Unió Europea" que organitza conjuntament  el centre Europe Direct de l'Ajuntament de Lleida i el Centre de Documentació Europea de la Universitat de Lleida, commemora deu dones referents en el desenvolupament de l’Europa que coneixem avui, defensant els valors d’igualtat, llibertat, democràcia, solidaritat, diversitat i respecte als drets humans. 

Es tracta d’una iniciativa de l’Oficina del Parlament Europeu a Barcelona i l’Observatori Europeu de Memòries (EUROM) de la Fundació Solidaritat de la Universitat de Barcelona, amb retrats de l’artista francès Pierre Marquès.

Aquesta exposició ret homenatge a deu dones referents en el desenvolupament de la Unió Europea defensant els valors d’igualtat, llibertat, democràcia, solidaritat, diversitat i respecte als drets humans. Entre elles, hi ha les set dones que el Parlament Europeu considera “Pioneres de la UE” (Anna Lindh, Marga Klompé, Melina Mercouri, Nicole Fontaine, Nilde Iotti, Simone Veil i Ursula Hirschmann) , i les tres dones que donen nom als edificis del Parlament Europeu: Clara Campoamor Rodríguez, Sophie Schroll i Louise Weiss .

Resistents, supervivents de l’Holocaust, professionals destacades de l’àmbit polític, científic i cultural, aquestes dones van inspirar l’actual Unió Europea. Moltes d’elles van treballar per acabar amb els horrors de dues guerres mundials i van contribuir a promoure els valors fonamentals de la UE, tant des de les mateixes institucions europees com des de l’activisme polític. Algunes van ser diputades al Parlament Europeu, passant, en el cas de Veil i Fontaine, a presidir el Parlament Europeu.

L'exposició es podrà visitar des del divendres 19 de gener fins el 18 de febrer, a la Planta -1 del Centre de Cultures i Cooperació Transfronterera, Campus Cappont, Universitat de Lleida.

Us animem a visitar-la!