Els períodes de pràctiques ajuden als joves a trobar la seva primera feina

Descarregar Pdf
jovenes trabajo
Font: Pixaby

Una nova enquesta de l'Eurobaròmetre mostra que els períodes de pràctiques són una ajuda important perquè els joves accedeixin al mercat laboral. Quatre de cada cinc joves enquestats (78 %) van fer almenys un període de pràctiques i per a un de cada cinc (19 %), la seva primera experiència laboral va ser un període de pràctiques. Set de cada deu persones (68%) van trobar feina després d'un període de pràctiques i més de la meitat (39%) van signar un contracte amb el mateix ocupador, segons les dades.

Els períodes de pràctiques són una oportunitat per aprendre i trobar feina 

Una majoria clara (76 %) dels joves europeus que van respondre a l'enquesta estan d'acord en general que, durant les pràctiques, van aprendre coses que els resulten útils en la seva vida professional. El 58% dels enquestats també van afirmar que l'entitat on van fer les pràctiques, o una altra organització implicada, els va ajudar en la recerca de feina. 

L'aprenentatge i el suport es reflecteixen en el fet que la immensa majoria dels joves europeus tenien feina (68%) o seguien estudiant (18%) sis mesos després del darrer període de pràctiques, mentre que només el 6% estaven aturats.

Una anàlisi més detallada:

  • el 39% dels que van respondre a l'enquesta seguien treballant per al mateix ocupador, amb un contracte fix o indefinit;
  • el 26% van trobar feina amb un altre ocupador (contracte fix o indefinit); i
  • el 4% treballava per compte propi.

Consulteu el comunicat de premsa complet aquí