Visita dels Centres de Documentació Europea espanyols a la Comissió Europea

Descarregar Pdf

El passat dia 8 de febrer, la Comissió Europea va organitzar una visita formativa a la seva seu de Brussel·les en la que hi van participar una vintena de centres, entre els que s’hi trobava el Centre de Documentació Europea de la Universitat de Lleida.

Mitjançant una sèrie de ponències sobre diferents àrees temàtiques, la Comissió tenia la finalitat d’informar i posar al dia als centres de documentació de les línies de treball i projectes sobre els que es treballa des de la Comissió Europea.

María José Pastor, membre del Centre de Visites de la Comissió Europea, va ser la moderadora de l’acte que es va desenvolupar amb les comunicacions i trobades al voltant de diferents blocs temàtics.

Cap a un espai europeu d’educació

Iniciatives per al benefici de l’educació i ocupació dels joves europeus, presentacions a càrrec de Paula Enríquez Lyos, Anusca Ferrari, Jordi Torres Roselló i Beatrice Sarto. Van parlar sobre:

La dècada digital d'Europa: metes digitals per al 2030

Trobada amb Manual Gateo Goyet, cap adjunt de la Unitat “Computació al núvol i programació informàtica” de la DG “Xarxes de Comunicació, Contingut i Tecnologies”.

Complir el Pacte Verd. Serà suficient?

Presentacions a càrrec de Jesús Alquézar Sabadie, analista socio-econòmic a la Unitat “Béns comuns globals, valors universals i seguretat mediambiental” i d'Isaac Ojea Jiménez, Membre de la Unitat “Gestió sostenible de l’aigua dolça”.

Van tractar:

  • La Llei Europea del Clima i el seu “Objectiu 55” per arribar a les metes de la UE en el camí cap a la neutralitat climàtica.
  • Adaptar l’aigua al canvi climàtic : clau per a Europa.

Què fa Europa per combatre l’augment de preus de l’energia?

Trobada amb Tatiana Márquez Uriarte, Membre del Gabinet de Kadri Simson, Comissària responsable del portfoli “Energia”.

L’Europa de la defensa : el veritable joc comença ara

Trobada amb Camilo Villarino, Cap de Gabinet de Josep Borrell, Alt Representant de la Unió per a Assumptes Exteriors i Política de Seguretat i Vicepresident de la Comissió responsable del porfoli “una Europa més forta en el món”. Va respondre algunes qüestions com cap on vol la UE que vagi la seva política de seguretat i defensa, i la seva dimensió de seguretat en el seu programa espacial, amb quins objectius i amb quines eines. També va parlar sobre la invasió Russa a Ucraïna.

Va ser una jornada intensa i interessant, on es va posar èmfasi a la important tasca dels centres de documentació europea com a catalitzadors de la informació.