Vacunació contra la covid-19 a Àfrica

Descarregar Pdf

La UE posa en marxa una iniciativa humanitària de 100 milions d’euros per recolzar les campanyes de vacunació contra la COVI-19 a Àfrica

El comissari de Gestió de Crisi, Janez Lenarčič, visitarà avui els Centres per a la Prevenció i el Control de Malalties d'Àfrica (CPCE d'Àfrica) a Addis Abeba. Aquesta visita marca l'inici del desenvolupament de la nova iniciativa humanitària de la UE de 100 milions d'euros per donar suport a les campanyes de vacunació contra la COVID-19 a l'Àfrica. Com va anunciar la presidenta de la Comissió Europea, Ursula von der Leyen, en la reunió de el G-7 de febrer de 2021, aquesta iniciativa de 100 milions d'euros forma part dels esforços de la Comissió Europea per garantir a tots un accés equitatiu i just a vacunes segures i eficaces. Unint forces amb els CPCE d'Àfrica i altres socis internacionals, la Comissió Europea aspira a donar suport a un desenvolupament ràpid i segur de les vacunes contra la COVID-19 a l’Àfrica.

Després de la seva reunió amb el Dr. John Nkengasong, director dels CPCE d'Àfrica, el comissari de Gestió de Crisi, Janez Lenarčič, va subratllar: «Em complau anunciar avui l'inici d'un nou capítol en la història de l'associació de la UE amb els Centres per a la Prevenció i el Control de Malalties d'Àfrica. Aquest finançament addicional de la UE en suport al desenvolupament de campanyes de vacunació contra la pandèmia de coronavirus a l'Àfrica contribuirà a garantir que ningú es quedi enrere, incloses les persones en situacions de crisi humanitària que viuen en zones de difícil accés. Espero una cooperació encara més estreta amb els CPCE d'Àfrica en el futur, per tal de reforçar la nostra determinació i l'eficàcia de la nostra preparació per respondre conjuntament als reptes futurs ».

Consulteu el comunicat de premsa complet aquí