Una Europa adaptada a l'Era Digital

Descarregar Pdf

La Comissió proposa noves normes i mesures destinades a convertir Europa en el centre mundial d'una intel·ligència artificial (IA) digna de confiança. La combinació del primer marc jurídic sobre la IA de la història i d'un nou pla coordinat amb els Estats membres garantirà la seguretat i els drets fonamentals de les persones i les empreses, al temps que reforçarà l'adopció, la inversió i la innovació en matèria d'IA a tota la UE. Complementaran aquest enfocament les noves normes sobre maquinària, que adaptaran les normes de seguretat per donar més confiança als usuaris en la nova i versàtil generació de productes.

Margrethe Vestager, vicepresidenta executiva responsable de la cartera d'una Europa Adaptada a l'Era Digital, ha declarat: «Quant a la intel·ligència artificial, la confiança és una obligació, no un adorn. Mitjançant aquestes regles de referència, la UE lidera la formulació de noves normes mundials perquè garanteixin que es pugui confiar en la IA. A l'establir les normes, podrem facilitar l'adveniment d'una tecnologia ètica a tot el món i vetllar perquè la UE segueixi sent competitiva. Les nostres normes, que són a prova de futur i propícies a la innovació, intervindran quan sigui estrictament necessari, això és, quan estiguin en joc la seguretat i els drets fonamentals dels ciutadans de la UE ».

El nou Reglament sobre la IA garantirà que els europeus puguin confiar en el que la IA pot oferir. Unes normes proporcionades i flexibles abordaran els riscos específics que plantegen els sistemes d'IA i fixaran els estàndards més alts del món. El pla coordinat exposa els canvis de política i les inversions necessàries en els Estats membres per reforçar el lideratge d'Europa en el foment d'una IA centrada en l'ésser humà, sostenible, segura, inclusiva i fiable.

Consulteu el comunicat de premsa complet aquí