Un espai europeu de dades sanitàries per a les persones i per a la ciència

Descarregar Pdf

La Comissió Europea ha posat en marxa l’espai europeu de dades de salut, un dels pilars centrals d’una Unió Europea de la Salut forta. L’espai europeu de dades de salut ajudarà la UE a fer un salt qualitatiu en la provisió d’atenció sanitària a les persones arreu d’Europa. Permetrà que la gent controli i faci servir les seves dades de salut, tant en el seu país de residència com en un altre estat membre. A més, fomenta un autèntic mercat únic dels productes i serveis de salut digital. També proporciona un marc coherent, fiable i eficient per a l’ús de les dades de salut en la recerca, la innovació, la formulació de polítiques i l’activitat reguladora, alhora que garanteix el ple compliment de les estrictes normes de protecció de dades de la UE.

El vicepresident de la Comissió Europea, Margaritis Schinas, ha declarat: «M’enorgulleix anunciar el primer espai comú de dades de la UE en un àmbit concret. L’espai europeu de dades de salut serà un “nou començament” per a la política de salut digital de la UE i posarà les dades de salut al servei de les persones i de la ciència. Avui posem els fonaments d’un accés segur i fiable a les dades de salut que s’ajusta plenament als valors fonamentals que sustenten la UE.»

La comissària de Salut i Seguretat Alimentària, Stella Kyriakides, ha declarat:«Avui assentem un altre pilar de la Unió Europea de la Salut; la nostra visió s’està fent realitat. L’espai europeu de dades de salut marca un abans i un després en la transformació digital de l’atenció sanitària a la UE. Situa els ciutadans al centre del procés i els dona el control absolut sobre les seves dades per poder obtenir una atenció sanitària més bona arreu de la UE. Aquestes dades, que estan fortament protegides per motius de seguretat i privacitat, també valdran un tresor per als científics, investigadors, innovadors i responsables de polítiques públiques que estiguin treballant en nous tractaments per salvar vides. La UE està fent una passa històrica vers la salut digital a la Unió

Consulteu el comunicat de premsa complet aquí