Ucraïna, intel·ligència artificial i substàncies químiques tòxiques als residus

Descarregar Pdf

El Parlament Europeu avaluarà durant el ple del 2 al 5 de maig com afecta la guerra d’Ucraïna a la UE i com protegir les dones que fugen del país.

Aquesta setmana el Parlament també abordarà la intel·ligència artificial, les noves normes per a les eleccions europees i els productes químics nocius.

Guerra a Ucraïna

El Parlament Europeu celebrarà una sèrie de debats al voltant de la guerra a Ucraïna i el seu impacte. Segons l'ACNUR, el 90% de les persones que han fugit d'Ucraïna des de la invasió russa són dones i nens. Dijous el Parlament aprovarà una resolució sobre com protegir-los de la violència i l'explotació sexual.

Els eurodiputats estudiaran dimecres l’impacte social i econòmic de la guerra a la UE. També demanaran més sancions contra Rússia. Dimarts, examinaran la preparació de la UE contra els ciberatacs i l'impacte de la guerra al transport. En concret, exigiran al país que torni els avions llogats a empreses estrangeres que van ser reinscrits al registre d'aeronaus rus, en clara violació de les normes internacionals d'aviació civil.

Noves normes per a les eleccions europees

Dimarts, l'Eurocambra votarà un informe que proposa normes comunes a les eleccions europees, llistes transnacionals de candidats i la fixació d'un dia per a les eleccions a tots els països, el 9 de maig.

Intel·ligència artificial

El Parlament Europeu aprovarà dimarts l'informe final de la comissió especial sobre la Intel·ligència Artificial a l'Era Digital. Al text hi ha mesures que podrien potenciar la IA en camps com ara la salut, l'agricultura, la governança pública i el canvi climàtic, a més de contribuir a la creació d'ocupació i al creixement sostenible. Segons l'informe, la UE s'ha quedat enrere en el desenvolupament, la investigació i la inversió a IA i hauria de prendre la iniciativa per establir normes mundials abans que ho facin actors no democràtics.

Accés al text complet de la notícia. Parlament Europeu