Turquia continua allunyant-se dels valors i normes de la UE

Descarregar Pdf
  • L’estreta cooperació UE-Turquia en política exterior i de seguretat és de vital importància
  • Sense millores en les llibertats fonamentals, la democràcia i l'estat de dret
  • Turquia hauria d’avaluar amb bona fe les sol·licituds d’adhesió a l’OTAN de Suècia i Finlàndia

El ple va advertir dimarts que sense avenços clars i significatius en les reformes per a acostar-se a la UE és inconcebible reprendre les negociacions d’adhesió amb Turquia.

En un informe aprovat amb 448 vots a favor, 67 en contra i 107 abstencions, els eurodiputats destaquen que malgrat les reiterades declaracions de Turquia sobre la seva intenció de convertir-se en membre de la UE, durant els darrers anys el país ha incomplert sistemàticament els seus compromisos respecte al procés d’adhesió.

El Parlament acull amb satisfacció la recent i lleu millora de les relacions entre la UE i Turquia, en particular en el que respecta als diàlegs d’alt nivell. No obstant això, els eurodiputats assenyalen que aquesta millora de la cooperació ha coexistit, per desgràcia, amb disputes freqüents perquè les relacions amb els estats veïns membres de la UE encara són tenses.

L’informe assenyala el deteriorament continuat de la situació dels drets humans a Turquia. Els eurodiputats lamenten la pressió legal i administrativa exercida sobre la societat civil i els defensors dels drets humans, així com sobre advocats i periodistes. Demanen a la Comissió que canalitzi fons suficients per a donar suport als esforços a favor de la democràcia a Turquia.

Nota de premsa. Parlament Europeu