Setmana Internacional de l'Accés Obert

Descarregar Pdf

Setmana Internacional de l'Accés Obert (Open Access Week)

Del 23 al 29 d’octubre, se celebra la Setmana Internacional de l’Accés Obert (Open Access Week). Aquest any, el lema és “Open in order to…” i és una invitació a respondre a la pregunta sobre quins avantatges concrets es poden aconseguir fent que els resultats acadèmics estiguin en obert.

Biblioteca i Documentació se suma a la iniciativa anual per promoure l’accés obert (AO) al món acadèmic i de la recerca. Per aquest motiu hem preparat la Guia de la Setmana de l’Accés Obert, on es recullen diferents informacions, eines i activitats.

Biblioteca i Documentació també participa en el Micro-MOOC sobre accés obert. En aquest curs que es fa en format micro-MOOC, mitjançant Twitter, es podrà conèixer quins són els beneficis de la publicació en obert; quin és el marc legal que l’acompanya; quines són les polítiques editorials de les revistes; què són les llicències de publicació; quins són els estàndards i les eines per a gestionar, difondre i preservar les dades de recerca; i com l’accés obert té un impacte clar en la visibilitat de la recerca dels investigadors. Ens podeu seguir des de @moocmicro i amb l’etiqueta #OAMOOC.

En aquest enllaç us oferim més informació sobre l'esdeveniment del Micro-MOOC.