Qualitat de les aigües de bany a Europa

Descarregar Pdf

A Espanya s’han analitzat 2 239 zones de bany, de les quals el 88,5% han obtingut un excel·lent

L’informe anual sobre les aigües de bany que es publica avui mostra que l’any 2020 gairebé el 83 % de les zones de bany d’Europa complien el nivell de qualitat de l’aigua «excel·lent», el més exigent de la Unió Europea. La darrera avaluació, elaborada per l’Agència Europea de Medi ambient (AEMA) juntament amb la Comissió Europea, es basa en els controls de 22 276 zones de bany de tota Europa que es van fer l’any 2020. Les zones de bany en què es van fer els controls al llarg del 2020 es troben als estats membres de la UE, a Albània i a Suïssa.

El percentatge de zones de bany, tant a la costa com a l’interior, amb una qualitat de l’aigua «excel·lent» s’ha mantingut els darrers anys al voltant del 85 %, i el 2020 va ser del 82,8 % a tot Europa. El 93 % de les zones en què es van fer els controls el 2020 tenien aigua de qualitat «suficient», i a cinc països (Grècia, Croàcia, Xipre, Malta i Àustria) el 95 % o més de les aigües de bany eren de qualitat excel·lent.

«La qualitat de les aigües de bany d’Europa continua sent alta i això és una bona notícia per als europeus, que aniran a les platges i zones de bany aquest estiu. Ara veiem el resultat dels més de quaranta anys de la Directiva d’aigües de bany, de l’intens esforç dels professionals especialitzats i de la cooperació. El Pla d'acció per a la contaminació zero, que es va adoptar el maig, ajudarà que les aigües continuïn sent sanes i segures, i que els nostres mars i rius es mantinguin nets», ha declarat avui Virginijus Sinkevičius, comissari de Medi Ambient, Oceans i Pesca.

Consuteu el comunicat de premsa complet aquí