Política de Ciència Oberta de la Universitat de Lleida

Descarregar Pdf

La ciència oberta representa un canvi en el context científic i en la pràctica del treball d'investigació, on els processos i els resultats estan disponibles obertament en condicions que promouen la compartició, l'ús, la cooperació i la responsabilitat social. Les publicacions, les dades de recerca, els materials docents han de ser accessibles, comprensibles, reproduïbles i reutilitzables de manera permanent. La ciència oberta té com a objectiu l'obertura, l'intercanvi i una major transparència de coneixement en tots els àmbits de la societat.

La Universitat de Lleida disposa des del 28 de febrer del 2023 de la nova Política de Ciència Oberta. Aquesta política representa un pas més en el compromís de la Universitat amb la ciència oberta, iniciat el 2006 amb la signatura de la Declaració de Berlín, la creació del Repositori Obert de la Universitat el 2010 i l'aprovació de la Política Institucional d'Accés Obert el 2012.  

La UdL promou i dona suport a la ciència oberta com a part del seu Pla Estratègic per al 2030 i en el context del projecte europeu HRS4R (Estratègia de Recursos Humans per als Investigadors). La nova política està alineada amb la legislació i les directrius actuals de la Comissió Europea, del Ministeri de Ciència, Innovació i Universitats i amb l’Estrategia Nacional de Ciencia Abierta (ENCA), aprovada recentment, entre d’altres.  

El contingut d’aquesta política se centra en quatre àmbits d'acció: l'accés obert, les dades de recerca, els recursos educatius en obert i la ciència ciutadana.  

Podeu consultar-la en detall al Repositori Obert de la UdL.