Oportunitats de finançament europeu per a joves

Descarregar Pdf

La UE pretén oferir als joves més igualtat d'oportunitats en l'educació i la feina, i assegurar-se que puguin participar plenament en tots els àmbits de la societat. 

Si sou joves potser trobeu en aquest informe un seguit d’oportunitats de finançament europeu que no sabíeu que estaven a la vostra disposició! 

ERASMUS+ 

El suport Erasmus+ està dirigit a activitats que s'inclouen a les prioritats del programa en els àmbits de l'escola, l'educació superior i d'adults, l'FP, així com la joventut i l'esport. A partir de les convocatòries obertes de sol·licitud de projectes, qualsevol entitat pública o privada activa en els camps de l'educació, la formació, la joventut i l'esport pot sol·licitar finançament, amb l'ajuda d'agències nacionals Erasmus+  amb seu a tots els estats membres de la UE i tercers països associats al programa, i l' Agència Executiva Europea d'Educació i Cultura.   

Convocatòria Erasmus+ 2023 

 

  • Segona convocatòria d’ajuts a la mobilitat a l’estranger del Programa Erasmus+ ITER Mobility 

Té per objecte regular la concessió de subvencions per cobrir despeses de les mobilitats d'aprenentatge a l'estranger i la formació lingüística per a les persones participants en el Programa Erasmus+ ITER Mobility. 

Fins el 6 d’octubre de 2023 

Programa Erasmus+ ITER Mobility 

 

  • Una nova ronda del Discovereu obrirà el 4 d’octubre! Estigueu atents per tenir bitllets gratis de tren 

DiscoverEU és una acció del programa Erasmus+ que us ofereix l'oportunitat d'explorar la diversitat d'Europa, conèixer el seu patrimoni cultural i la seva història, i connectar amb persones d'arreu del continent.  

Se us oferirà un abonament de viatge i viatjareu principalment en tren 

La propera ronda tindrà lloc entre el 4 d'octubre de 2023 a les 12:00:00 i el 18 d'octubre de 2023.  

Discovereu 

 

  • Es busquen estudiants i empreses per participar en el programa 'Digital Opportunity Traineeships', unes pràctiques de formació digital finançades amb Erasmus+ 

Aquest programa ofereix als estudiants l'oportunitat d'enfortir les seves habilitats específiques de la tecnologia de la informació-comunicació en camps com ara la ciberseguretat, el big data, la tecnologia quàntica i l'aprenentatge automàtic, i potenciar les habilitats digitals per a les empreses en àrees com el disseny web, el màrqueting digital i el desenvolupament de software. 

L'acció va començar l'any 2021 i es mantindrà fins al 2027 en el marc de la convocatòria general anual Erasmus+.   

Digital Opportunity Traineeships 

 

COS EUROPEU DE SOLIDARITAT 

El Cos Europeu de Solidaritat és un programa de la Unió Europea que permet als joves participar com a voluntaris en activitats solidàries o col·laborar en projectes que beneficiïn a comunitats i ciutadans de tot Europa.   

  • Convocatòria 2023 del Cos Europeu de Solidaritat 

Fins el 4 d’octubre de 2023 

Convocatòria 2023 

 

INTERREG 

  • Acull o participa en un voluntariat Interreg! 

A través de l’IVY, els joves des de 18 fins a 30 anys poden donar suport a projectes europeus de cooperació transfronterera relacionats amb àmbits com medi ambient, educació, recerca, salut, transport, energia sostenible, etc.. Aquest projectes han d’estar finançats pel programa Interreg, que forma part de la Política Regional de la Unió Europea. 

Sense data límit, es poden presentar propostes tot l'any. 

Interreg Volunteer Youth (IVY) 

 

Accés al text complet de la notícia (Font: Gencat, Departament d'Acció Exterior i Unió Europea)