Nova Bauhaus Europea

Descarregar Pdf

Després de l’èxit de les dues darreres edicions, en què es van presentar més de 3 000 candidatures de tots els estats membres de la UE, el concurs del 2023 premiarà quinze iniciatives exemplars que vinculin la sostenibilitat, l’estètica i la inclusivitat, els tres valors fonamentals de la Nova Bauhaus Europea. En ocasió de l’Any Europeu de les Competències, l’edició d’enguany tindrà un apartat d’educació i aprenentatge. Per primer cop, també s’acceptaran candidatures de projectes i idees dels Balcans Occidentals. Com l’any passat, es concediran premis específics per a persones de menys de trenta anys. La convocatòria romandrà oberta fins al 31 de gener del 2023 a les 19:00 h (hora central europea).

Els premis del 2023 distingiran projectes existents, a més d’idees de joves talents en quatre categories:

  • Reconnectar amb la natura;
  • Recuperar el sentiment de pertinença;
  • Donar prioritat als llocs i la gent que més ho necessiten;
  • La necessitat d’una anàlisi a llarg termini del cicle de vida en els ecosistemes industrials.

En cada categoria, els candidats poden triar entre tres apartats de concurs paral·lels:

  • Apartat A: «Campions de la Nova Bauhaus Europea», dedicat a projectes existents i completats amb resultats clars i positius.
  • Apartat B: «Estrelles Emergents de la Nova Bauhaus Europea», per a les idees de joves talents de trenta anys o menys. S’hi poden presentar idees que es trobin en diferents etapes de desenvolupament, des d’idees amb una planificació clara fins al nivell de prototip.
  • Apartat C: «Campions d’Educació de la Nova Bauhaus Europea», per a les iniciatives que se centrin en l’educació i l’aprenentatge. Hi poden optar tant els projectes completats com les iniciatives amb un nivell mínim de maduresa.

Els premis del 2023 s’atorgaran a quinze guanyadors, que rebran un premi de fins a 30 000 euros, a més d’un paquet de serveis de comunicació per ajudar-los a continuar desenvolupant i promovent els seus projectes i idees.

Com presentar una candidatura

S’acceptaran candidatures de totes les nacionalitats i procedències si corresponen a idees o projectes que s’executen a la UE o als Balcans Occidentals. Les candidatures s’han de presentar mitjançant el web oficial de premis de la NBE.

Totes les dades relatives al procés de presentació de candidatures es poden consultar a la guia per als candidats, que està disponible en totes les llengües oficials de la UE i dels Balcans Occidentals.

Consulteu el comunicat de premsa complet aquí