Mapa interactiu que mostra l’efecte real dels fons NextGenerationEU a Catalunya i les Illes Balears

Descarregar Pdf

El web «NextGenerationEU a prop teu» s’ha presentat aquest divendres a Barcelona gràcies a la cooperació entre la Comissió Europea, el govern de la Generalitat i el govern d’Espanya

Aquest divendres s’ha presentat a la seu de les institucions europees a Barcelona la iniciativa «NextGenerationEU a prop teu», un mapa interactiu que aplega exemples de projectes que ja s’estan desenvolupant a Catalunya i les Illes Balears gràcies als fons NextGenerationEU i específicament a través del seu Mecanisme de Recuperació i Resiliència. Es tracta d’un exercici pilot que ha impulsat la Representació de la Comissió Europea a Barcelona i que s’espera que es pugui desplegar a la resta de l’estat espanyol i a tota la Unió Europea.

«NextGenerationEU a prop teu» presenta més d’una cinquantena de projectes que ja s’estan executant en diversos àmbits, des de la transformació digital en els camps de la salut, la recerca, les energies renovables o la mobilitat fins a la cohesió social i la restauració del medi ambient. Es tracta d’un seguit d’exemples que no pretén ser exhaustiu, sinó que vol mostrar que el Pla de Recuperació ja està tenint una repercussió palpable en la societat. A més, amb l’objectiu de mantenir l’espai actualitzat, els beneficiaris dels fons també podran introduir-hi els seus projectes.

NextGenerationEU a prop teu

Durant l’acte de presentació el director de la Representació de la Comissió Europea a Barcelona, Manuel Szapiro, ha afirmat: «El desplegament del Pla de Recuperació i Resiliència està arribant sobre el terreny i té un efecte real en forma de projectes tangibles. Aquest mapa ens ajuda a visualitzar-los. Catalunya i les Illes Balears ens serveixen com un pilot de comunicació i hem aprofitat la nostra Representació a Barcelona i la nostra estreta cooperació amb el diferents nivells de l’administració per tirar-ho endavant

NextGenerationEU

NextGenerationEU és el pla de recuperació acordat a nivell de la UE per fomentar la recuperació de l’economia europea després de la pandèmia i impulsar la transició ecològica i digital. Dotat amb prop de 807.000 milions d’euros, s’articula principalment a través del Mecanisme Recuperació i Resiliència. A Espanya, aquest Mecanisme finança el Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència. En la versió que ja s’ha aprovat, aquest pla permetrà el desemborsament, previ compliment de fites i objectius, de 69.500 milions d’euros en transferències no reemborsables per a reformes i inversions fins el 2026. S’espera una sol·licitud d’ampliació del pla properament.

Accés al text complet de la notícia (Representació de la Comissió Europea a Barcelona)