Lluita contra l’antisemitisme i de foment de la forma de vida jueva

Descarregar Pdf

La Comissió ha presentat avui la primera estratègia de la UE de lluita contra l’antisemitisme i de foment de la forma de vida jueva. Davant de l’augment preocupant de l’antisemitisme a Europa i arreu del món, l’Estratègia estableix un conjunt de mesures articulades al voltant de tres pilars: prevenir totes les formes d’antisemitisme; protegir i fomentar la forma de vida jueva; i promoure la recerca, l’ensenyament i la commemoració de l’Holocaust. L’Estratègia proposa mesures orientades a reforçar la cooperació amb les empreses digitals per frenar l’antisemitisme en línia, protegir més bé els llocs públics i els llocs de culte, establir un pol europeu de recerca en matèria d’antisemitisme contemporani i crear una xarxa de llocs en què es va perpetrar l’Holocaust. Aquestes mesures es complementaran amb la feina de la UE en l’àmbit internacional per encapçalar la lluita contra l’antisemitisme.

«Avui ens comprometem a fomentar la forma de vida jueva a Europa en tota la seva diversitat. Volem que la vida jueva torni a prosperar al cor de les nostres comunitats, com hauria de ser. L’estratègia que presentem avui suposa un canvi radical en la nostra resposta davant de l’antisemitisme. Europa només prosperarà quan les seves comunitats jueves s’hi trobin segures i prosperin», ha declarat avui la presidenta de la Comissió Europea, Ursula von der Leyen.

«L’antisemitisme és incompatible amb els valors de la UE i amb l’estil de vida europeu. Aquesta estratègia, la primera d’aquesta mena, constitueix el nostre compromís per combatre’l en totes les seves formes i per garantir un futur per a la forma de vida jueva a Europa i arreu del món. Els ho devem als qui van morir a l’Holocaust, els ho devem als supervivents i els ho devem a les generacions futures», ha declarat avui també el vicepresident per a la Promoció de l’Estil de Vida Europeu, Margaritis Schinas.

Consulteu el comunicat de premsa complet aquí