Legislació renovada sobre medicaments veterinaris

Descarregar Pdf

En el marc de la lluita contra la resistència als antimicrobians, a partir del dia 28 de gener, regeix a la UE una legislació renovada sobre medicaments veterinaris. Aquesta legislació, adoptada fa tres anys, és ara una pedra angular per a la consecució dels objectius establerts a l'Estratègia «De la Granja a la Taula» i al Pla d'Acció europeu «Una sola salut» per lluitar contra la resistència als antimicrobians. La legislació també consolida el lideratge a nivell mundial de la UE en aquest àmbit.

Acollint amb satisfacció aquesta fita, la comissària de Salut i Seguretat Alimentària, Stella Kyriakides, ha declarat el següent: «La pandèmia de COVID-19 ha mostrat fins a quin punt estan interrelacionades la salut humana, vegetal i animal, la salut mediambiental i la seguretat alimentària. L'exemple més clar d'aquests vincles és la pandèmia silenciosa de la resistència als antimicrobians.

A la nostra Estratègia «De la Granja a la Taula», ens hem fixat l'ambiciós objectiu de reduir a la meitat les vendes totals d'antimicrobians a la UE per a animals de granja i de l'aqüicultura d'aquí al 2030. Amb el Pla d'Acció europeu «Una sola salut», ens proposem abordar aquesta possible crisi sanitària atenent la salut humana, animal i vegetal com un tot continu. Les noves normes seran fonamentals per aconseguir-ho”.

El nou Reglament sobre medicaments veterinaris, adoptat el 2019, va entrar en vigor el 28 de gener del 2022.

Els objectius principals de la legislació són:

  • establir un marc jurídic modern, innovador i adequat per als fins perseguits,
  • incentivar la innovació en l'àmbit dels medicaments veterinaris i augmentar-ne la disponibilitat,
  • reforçar la lluita contra la resistència als antimicrobians a escala de la UE.

Consulteu el comunicat de premsa complet aquí