La ciutadania europea considera que el canvi climàtic és el problema més greu al qual s'enfronta el món

Descarregar Pdf

Una nova enquesta de l’Eurobaròmetre publicada avui indica que la ciutadania europea considera que el canvi climàtic és el problema més greu a què fa cara el món. Més de nou de cada deu enquestats consideren que el canvi climàtic és un problema greu (el 93 %), i gairebé vuit de cada deu (el 78 %) consideren que és un problema molt greu. Quan se’ls demana que indiquin el problema més greu que ha d’encarar el món, més d’una quarta part (el 29 %) escull o bé el canvi climàtic (el 18 %), el deteriorament de la natura (el 7 %) o els riscos per a la salut provocats per la contaminació (el 4 %).

Pel que fa a les mesures que caldria prendre, nou de cada deu europeus (el 90 %) pensen que les emissions de gasos d’efecte hivernacle haurien de reduir-se al mínim i que les emissions restants haurien de compensar-se per fer que la UE assoleixi la neutralitat climàtica d’aquí al 2050. Prop de nou de cada deu enquestats (el 87 %) creu que és important que la UE es plantegi objectius ambiciosos per augmentar l’ús de les energies renovables; d’altra banda, el mateix percentatge de ciutadans opina que és important que la UE proporcioni ajuda per millorar l’eficiència energètica.

«Malgrat la pandèmia i les dificultats econòmiques que pateix la ciutadania europea, l’acció per al clima continua gaudint d’un ampli suport. Els europeus són conscients dels riscos a llarg termini que suposen les crisis climàtica i de la biodiversitat, i esperen que la indústria, els governs i la Unió Europea hi plantin cara. Els resultats d’aquesta enquesta de l’Eurobaròmetre són una crida als polítics i les empreses; per a la Comissió Europea, són un motiu afegit per donar la darrera mà al paquet legislatiu «Preparats per al 55», que presentarem properament aquest mes per assegurar-nos que podrem assolir els nostres objectius climàtics», ha declarat avui el vicepresident executiu per al Pacte Verd Europeu, Frans Timmermans.

Consulteu el comunicat de premsa complet aquí