La UE es proposa involucrar més els joves en la política exterior i de sostenibilitat

Descarregar Pdf

La Comissió i l'Alt Representant han adoptat el Pla d'Acció per a la Joventut a l'Acció Exterior de la UE per al 2022-2027, el primer marc polític de la història a favor d'una cooperació estratègica amb els joves de tot el món amb la finalitat de construir un futur més resilient, inclusiu i sostenible. Aquest pla contribuirà al compliment de compromisos internacionals com l'Agenda 2030 per al Desenvolupament Sostenible de les Nacions Unides i l'Acord de París sobre el Canvi Climàtic, mitjançant una participació més gran dels joves i el seu empoderament a les polítiques d'acció exterior de la UE.

El Pla d'Acció per a la Joventut a l'Acció Exterior de la UE es guia per tres pilars d'acció que ajudaran a configurar la cooperació de la UE amb els joves dels països socis:

1. Cooperar per dialogar: donar més veu als joves en la formulació de polítiques i la presa de decisions.

Els joves reclamen i mereixen un plantejament global que en garanteixi la participació significativa, inclusiva i real. La UE s'ha compromès a donar més veu i lideratge als joves de tot el món, especialment a les dones joves i les nenes, els activistes, les organitzacions juvenils, a tots els nivells de governança, des de la política nacional fins als fòrums multilaterals , i també en els processos de formulació de les polítiques de la UE.

2. Cooperar per empoderar: lluitar contra les desigualtats i facilitar als joves les capacitats i eines que necessiten per prosperar.

Els joves estan empoderats quan se sent la seva veu i es combaten les desigualtats que afecten les seves vides. La UE continuarà donant suport a la transformació de l'educació a tot el món, sobretot a través de les inversions de Global Gateway, per millorar l'accés dels joves a les oportunitats econòmiques, reforçar-ne la capacitat per contribuir al desenvolupament sostenible i impulsar les transicions ecològica i digital a tot el món, així com a favor de la seva salut, benestar mental i físic i accés a la salut i els drets sexuals i reproductius. La UE continuarà prestant especial atenció als infants i joves que viuen en situacions de conflicte.

3. Cooperar per relacionar-se: fomentar les oportunitats perquè els joves es relacionin i estableixin xarxes de contactes amb altres joves de tot el món.

La UE aspira a promoure la mobilitat dels joves, els intercanvis i la creació de xarxes com un aspecte essencial de la dimensió interpersonal de l'estratègia Global Gateway. L'objectiu és garantir la diversitat i la inclusivitat, prestant una atenció especial a les barreres socials i econòmiques, la bretxa digital i els riscos relacionats amb la desinformació.

El Pla d'Acció per a la Joventut forma part dels esforços de les institucions de la UE per commemorar l'Any Europeu de la Joventut del 2022 i la seva dimensió internacional, i dóna llum sobre el paper important dels joves en la construcció d'un futur millor : més ecològic, més inclusiu i més digital.

Consulteu el comunicat de prensa complet aquí