La UE completa la ratificació de l'acord comercial d'avantguarda amb Nova Zelanda

Descarregar Pdf

La UE ha acabat avui els procediments polítics de ratificació de l'ambiciós acord de lliure comerç (ALC) amb Nova Zelanda. La decisió del Consell de la Unió Europea arriba menys d'una setmana després que el Parlament Europeu en donés l'aprovació.

S'espera que l'acord redueixi uns 140 milions d'euros anuals els drets que abonen les empreses de la UE. Com a resultat, es preveu que el comerç bilateral augmenti fins a un 30% en una dècada, amb un creixement de les exportacions de la UE que pot assolir els 4.500 milions d'euros anuals. Es preveu que la inversió de la UE a Nova Zelanda augmenti fins a un 80%. Aquest acord històric també inclou compromisos sense precedents en matèria de sostenibilitat, per exemple en relació amb el respecte de l'Acord de París sobre el canvi climàtic i els drets laborals fonamentals.

Els acords comercials formen part de l'enfocament obert, o de «creació d'associacions», de la UE en matèria de comerç que és un dels tres objectius de l'Estratègia Europea de Seguretat Econòmica presentada al juny. Aquest acord també reforça el compromís de la UE amb la regió indopacífica, que revesteix importància des del punt de vista estratègic i econòmic.

En paraules de la presidenta de la Comissió Europea, Ursula von der Leyen: «Nova Zelanda és per a nosaltres un soci clau de la regió indopacífica i aquest ambiciós acord de lliure comerç ens acostarà encara més. L'acord brindarà grans oportunitats a les empreses de la UE i s'espera que les exportacions creixin fins a 4.500 milions d'euros a l'any. Però això no és tot: gràcies a uns compromisos socials i climàtics sense precedents, els nostres consumidors i el medi ambient també se'n beneficiaran. És així com la UE aconsegueix resultats positius a escala mundial: treballant en cooperació amb els nostres socis».

Consulteu el comunicat de premsa complet aquí.