La UE anima els seus socis a passar de l’ambició a l'acció i complir l’Acord de París

Descarregar Pdf

Entre l’1 i el 12 de novembre, la Comissió Europea participarà en la Conferència de les Nacions Unides sobre el canvi climàtic, COP26, que se celebrarà a Glasgow (Regne Unit). Els dies 1 i 2 de novembre la presidenta von der Leyen representarà la Comissió en la Cimera de dirigents mundials que inaugura oficialment la COP26. El vicepresident executiu Frans Timmermans encapçalarà l’equip negociador de la UE. La comissària Kadri Simson també assistirà a la COP26, i la UE organitzarà més de 150 actes paral·lels en el pavelló de la UE.

La Comissió instarà totes les parts a complir els compromisos que van adquirir amb l’Acord de París i reduir les emissions de gasos d’efecte hivernacle. També apressarem els països desenvolupats a augmentar els fons destinats a la lluita contra el canvi climàtic per assolir l’objectiu de 100 000 milions de dòlars acordat a París, al qual la UE ja aporta més de 25 000 milions de dòlars —una contribució que continua creixent—, i treballarem per culminar les «regles de París».

En declaracions prèvies a la COP26, la presidenta von der Leyen ha afirmat: «La cursa mundial per arribar a mitjans de segle amb zero emissions ja ha començat. Si treballem junts, podem guanyar-la tots. A la COP26 tenim el deure de protegir el nostre planeta per a les generacions futures. A Europa ho tenim tot a punt per atènyer la neutralitat climàtica d’ara al 2050 i reduir les emissions com a mínim un 55 % d’ara al 2030. A Glasgow instaré els altres dirigents mundials a fer el mateix, a innovar i a invertir en una nova estratègia de creixement més sostenible. En resum, a prosperar i a construir societats més saludables alhora que garantim un futur millor per al nostre planeta.»

El vicepresident executiu per al Pacte Verd Europeu, Frans Timmermans, ha declarat: «És fonamental que aprofitem el pes científic, el suport popular i l’intens escrutini públic que comportaran les pròximes dues setmanes per fer passes valentes vers una acció pel clima mundial. Només podrem protegir el futur de la humanitat en aquest planeta si treballem junts. En les últimes setmanes he estat treballant amb socis de tots els continents per aplanar el camí de les properes negociacions. Tots plegats hem d’actuar ara per culminar les regles de l’Acord de París, accelerar la reducció d’emissions i fer realitat el finançament de la lluita contra el canvi climàtic que el món necessita.»

Consulteu el comunicat de premsa complet aquí