La UE acorda un quart paquet de mesures restrictives contra Rússia

Descarregar Pdf

La Comissió Europea es congratula de l'acord aconseguit ahir pel Consell per adoptar un quart paquet de mesures restrictives contra Rússia en resposta a la brutal agressió contra Ucraïna i el seu poble. Aquestes sancions contribuiran a augmentar la pressió econòmica sobre el Kremlin i debilitar la seva capacitat per finançar la seva invasió d'Ucraïna. S'han coordinat amb els socis internacionals, sobretot amb els Estats Units.

Les mesures acordades són les següents:

  • Prohibició total de qualsevol transacció amb determinades empreses russes de propietat estatal a diferents sectors, això és, el complex militar-industrial del Kremlin.
  • Prohibició d'importació per part de la UE dels productes siderúrgics actualment subjectes a mesures de salvaguarda de la UE, cosa que equival a un import aproximat de 3.300 milions d'euros de pèrdua d'ingressos per exportació per a Rússia. L'augment dels contingents d'importació es repartirà entre altres països tercers per compensar.
  • Àmplia prohibició de noves inversions al sector energètic rus, amb excepcions limitades per a l'energia nuclear civil i el transport de determinats productes energètics a la UE.
  • Prohibició a escala de la UE d'exportar articles de luxe (per exemple, automòbils de luxe, joies, etc.) per colpejar directament les elits russes.
  • A més, la llista de persones i entitats sancionades s'ha ampliat, de manera que inclou més oligarques i elits empresarials vinculades al Kremlin, així com empreses actives en àmbits militars i de defensa, que estan sostenint la invasió des del punt de vista logístic i material. També hi ha noves llistes d'agents actius a l'àmbit de la desinformació.
  • Prohibició de la qualificació de Rússia i de les empreses russes per part de les agències de qualificació creditícia de la UE i de la prestació de serveis de qualificació als clients russos, cosa que els farà perdre encara més l'accés als mercats financers de la UE.

Consulteu el comunicat de premsa complet aquí