La Comissió recomana mesures més estrictes sobre els espais sense fum

Descarregar Pdf
Espais sense fum
La Comissió recomana mesures més estrictes sobre els espais sense fum

La Comissió recomana avui de protegir més bé les persones dels efectes del fum ambiental de tabac i dels aerosols mitjançant la revisió de la Recomanació del Consell sobre espais sense fum.

La nova iniciativa recomana que els estats membres apliquin les polítiques antitabac a zones exteriors clau, a fi de protegir més bé les persones a la UE, en particular els infants i els joves.

Aquests espais comprenen zones recreatives a l’aire lliure on sol haver-hi criatures, com ara parcs infantils públics, parcs d’atraccions i piscines; zones exteriors vinculades a centres sanitaris i educatius; edificis públics; establiments de serveis; i parades i estacions de transport.

La Recomanació també recomana als estats membres que apliquin les polítiques antitabac als productes emergents, com ara els productes de tabac escalfat i les cigarretes electròniques, que arriben cada vegada més a usuaris molt joves. Això es produeix després que l’Organització Mundial de la Salut (OMS) destaqués 

els efectes perjudicials de l’exposició a les emissions ambientals d’aquests productes emergents, entre els que trobem problemes respiratoris i cardiovasculars significatius.

La Comissió també anima els estats membres a intercanviar bones pràctiques i reforçar la cooperació internacional per maximitzar la repercussió de les mesures adoptades a tota la UE. La Comissió aportarà finançament, en particular mitjançant una subvenció directa per valor de 16 milions d’euros del programa UEproSalud i 80 milions d’euros del programa Horitzó, a fi de reforçar el control del tabac i la nicotina, així com la prevenció de les addiccions. La Comissió també desenvoluparà un repertori de mesures de prevenció per ajudar a protegir la salut dels infants i els joves.

Les recomanacions d’avui per protegir més bé les persones de l’exposició al fum de tabac ambiental i als aerosols s’adrecen als estats membres. Atès que la política de salut és una competència dels estats membres, se’ls convida a aplicar aquestes recomanacions mitjançant les seves pròpies polítiques, segons considerin oportú, és a dir, tenint en compte les circumstàncies i necessitats de cada país.

Consulteu el comunicat de premsa complet aquí (Comissió Europea)