La Comissió proposa una declaració de drets i principis digitals per a tothom a la UE

Descarregar Pdf

Avui la Comissió ha proposat al Parlament Europeu i al Consell que signin una declaració de drets i principis que guiarà la transformació digital a la UE.

L’esborrany de declaració de drets i principis digitals té per objectiu donar un punt de referència a tothom sobre la mena de transformació digital que promou i defensa Europa. També servirà de guia per als responsables polítics i les empreses a l’hora de treballar amb noves tecnologies. Els drets i les llibertats consagrats en el marc jurídic de la UE, així com els valors europeus reflectits en els principis, s’han de respectar a internet de la mateixa manera que en el món físic. Un cop l’hagin aprovada totes les institucions, la declaració també definirà la visió de la transformació digital que la UE fomentarà arreu del món.

La vicepresidenta executiva per a Una Europa Preparada per a l’Era Digital, Magrethe Vestager, ha declarat: «Volem tecnologies segures que facin servei a la gent i que respectin els nostres drets i els nostres valors. També quan naveguem per internet. I volem que tothom tingui la capacitat de participar activament en les nostres societats, que cada dia estan més digitalitzades. Aquesta declaració ens dona un punt de referència clar sobre els drets i els principis del món virtual.»

El comissari del Mercat Interior, Thierry Breton, ha declarat: «Volem que els europeus sàpiguen que si vius, estudies, treballes o fas negocis a Europa pots disposar de connectivitat de primer ordre, accés àgil als serveis públics i un entorn digital segur i just. La declaració de drets i principis digitals també fixa de manera definitiva que tot allò que és il·lícit en el món físic també ho hauria de ser en línia. Així mateix, aspirem a promoure aquests principis com un estàndard mundial.»

Consulteu el comunicat de premsa complet aquí