La Comissió posa en marxa una plataforma de publicació d'accés obert per a documents científics

Descarregar Pdf

La Comissió Europea ha posat avui en marxa Open Research Europe, una plataforma de publicació de documents científics a la qual es pot accedir lliurement. La plataforma presentarà els resultats de les investigacions finançades per Horitzó Europa, el programa de recerca i innovació de la UE per a 2021-2027, i pel seu predecessor, Horitzó 2020.

Open Research Europe proporcionarà accés gratuït als descobriments científics més recents tant als investigadors com als ciutadans en general. Així s'aborden directament les grans dificultats que se solen associar amb la publicació dels resultats científics, com la tardança i els obstacles a l'hora de reutilitzar els resultats i els elevats costos. La plataforma és un servei opcional destinat als beneficiaris d'Horitzó Europa i Horitzó 2020, perquè puguin complir el requisit d'oferir immediatament un accés obert a les seves investigacions sense que els suposi cap cost.

Ja s'han presentat aproximadament 40 documents científics pertanyents a camps de recerca molt diversos, que es troben a disposició de la comunitat científica per la seva lectura i revisió.

Consulteu el comunicat de premsa complet aquí