La Comissió posa en marxa les missions de la UE per actuar davant dels grans reptes

Descarregar Pdf

La Comissió ha posat en marxa cinc noves missions de la UE, una manera nova i innovadora de col·laborar i millorar la vida de la gent tant a Europa com arreu del món.

Les missions pretenen donar resposta a grans reptes en matèria de salut, canvi climàtic i medi ambient, així com assolir objectius ambiciosos i inspiradors en aquests àmbits.

Aquestes missions constitueixen no només una novetat d’Horitzó Europa sinó també un concepte original en les polítiques de la UE que aplega diversos serveis de la Comissió sota el comandament de nou membres del Col·legi. Les missions promouran recerca per obtenir resultats en les principals prioritats de la Comissió i trobar respostes a alguns dels grans reptes a què ens enfrontem actualment: la lluita contra el càncer; l’adaptació al canvi climàtic; la protecció dels oceans, els mars i el medi aquàtic; la necessitat de viure en ciutats més verdes; i la garantia d’un sòl salubre i una alimentació saludable. Són una nova eina que inclou un conjunt d’accions com ara projectes de recerca i innovació, mesures d’actuació i iniciatives legislatives per tal d’assolir objectius concrets amb una gran repercussió per a la societat i dins d’un termini establert. Hi ha cinc missions orientades a aportar solucions per a grans reptes mundials d’ara al 2030:

  1. Adaptació al canvi climàtic: ajudar almenys 150 regions i comunitats europees perquè siguin resilients al canvi climàtic com a tard el 2030.
  2. Càncer: treballar amb el Pla europeu de lluita contra el càncer per millorar la vida de més de tres milions de persones mitjançant la prevenció, la cura i les solucions que permetin viure més i més bé.
  3. Revifar els oceans i el medi aquàtic d’ara al 2030.
  4. Cent ciutats intel·ligents i climàticament neutres com a tard el 2030.
  5. Un pacte europeu pel sòl: cent "laboratoris vius" i "fars" per liderar la transició cap a sòls salubres com a tard el 2030.

Consulteu el comunicat de premsa complet aquí