La Comissió intensifica la lluita contra l'explotació de migrants

Descarregar Pdf

Un any després de l’adopció del nou Pacte en matèria de migració i asil, avui la Comissió presenta un Informe sobre migració i asil.

Així mateix, la Comissió adopta un pla d’acció de la UE renovat contra el contraban de migrants i una Comunicació sobre l’aplicació de la directiva de la UE sobre sancions als ocupadors. Aquestes iniciatives s’emmarquen en el plantejament integral dels assumptes migratoris del nou Pacte en matèria de migració i asil i pretenen impedir l’explotació organitzada de migrants i reduir la migració irregular, amb coherència amb l’objectiu del nou Pacte de promoure una gestió sostenible i ordenada de la migració. Les iniciatives donaran resposta tant a les dificultats persistents a l’hora de desmantellar grups delictius organitzats com a la necessitat d’adaptar-se als nous reptes, en particular el contraban de migrants patrocinat per estats, en resposta a la situació existent a la frontera exterior de la UE amb Bielorússia.

«La setmana passada va fer un any que vam presentar les nostres propostes per un nou Pacte en matèria de migració i asil. El procés d’adopció d’aquestes propostes ha estat lentíssim i mentrestant s’han continuat presentant reptes migratoris tant en formats coneguts com en d’altres de nous. Totes aquestes novetats, ja sigui la pressió continuada al Mediterrani central, l’agreujament de la situació a l’Afganistan o la nova pressió que reben les nostres fronteres orientals, fan palesa la necessitat d’un marc europeu d’asil i migració que sigui sostenible. Les propostes del Pacte, si s’adopten, podrien augmentar considerablement la capacitat dels estats per actuar davant d’un ampli ventall de problemes a què s’enfronten actualment. Si hi ha res que haguem après els últims anys és precisament que en aquestes qüestions no convé anar per lliure. És hora de trobar solucions conjuntes», ha declarat avui el vicepresident per a la Promoció de l’Estil de Vida Europeu, Margaritis Schinas.

Consulteu el comunicat de premsa complet aquí