La Comissió insta a millorar l’aplicació de la normativa ambiental de la UE

Descarregar Pdf

Avui la Comissió ha publicat la tercera Revisió de l’aplicació de la política ambiental, una eina essencial d’informació que dona suport a l’aplicació de la normativa ambiental i que contribueix a conscienciar sobre la importància d’aplicar-la. És essencial reduir la distància que hi ha entre allò que es decideix a nivell de la Unió i el que s’aplica sobre el terreny per tal d’assolir resultats ambientals en benefici de la ciutadania i mantenir unes condicions equitatives per a les empreses, alhora que es creen oportunitats de desenvolupament econòmic.

El comissari de Medi Ambient, Oceans i Pesca, Virginijus Sinkevičius, ha declarat: «La Revisió de l’aplicació de la política ambiental d’enguany és una crida a l’acció. Si bé constata que hi ha hagut avenços en alguns àmbits d’ençà de l’última revisió, em preocupa observar que en altres àmbits el decalatge entre la normativa vigent i l’aplicada creix encara més, cosa que ens fa a tots plegats més vulnerables a la contaminació ambiental i els riscos que se’n deriven. Aquesta anàlisi proporciona als estats membres les eines i la informació que necessiten per millorar l’aplicació i protegir més bé la nostra salut i el medi ambient. Aprofitem-ho!»

Aquesta Revisió de l’aplicació de la política ambiental extreu conclusions i traça tendències comunes arreu de la UE a partir de 27 informes específics per país que descriuen la situació de l’aplicació de la política ambiental en cadascun. Conté un gran volum d’informació sobre com protegeixen els governs de la UE la qualitat de l’aire que respiren els ciutadans, de l’aigua que beuen i de la natura que els envolta. A més, la revisió defineix unes accions prioritàries per a la millora en cada estat membre.

Més informació:

Mapa interactiu de casos d’infraccions ambientals a la UE

Vídeo sobre la Revisió de l’aplicació de la política ambiental de 2022

Web de la Revisió de l’aplicació de la política ambiental