La Comissió i l'OMS engeguen una iniciativa històrica en matèria de sanitat digital

Descarregar Pdf

La Comissió Europea i l'Organització Mundial de la Salut (OMS) han anunciat la posada en marxa d'una associació històrica en matèria de sanitat digital.

El juny del 2023, l'OMS incorporarà el sistema de la Unió Europea (UE) de certificació digital de la COVID-19 per establir un sistema mundial que faciliti la mobilitat mundial i la protecció dels ciutadans de tot el món davant les amenaces sanitàries actuals i futures. És el primer component de la Xarxa Mundial de Certificació Sanitària Digital (GDHCN) de l'OMS, que desenvoluparà una àmplia gamma de productes digitals per oferir una millor salut per a tothom.

Sobre la base de l'Estratègia de la Unió europea en matèria de Salut Mundial i l'Estratègia Mundial sobre Salut Digital dels Estats membres de l'OMS, la iniciativa segueix l'acord de 2 de desembre del 2022 signat per la comissària Kyriakides i el director general de l'OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, per millorar la cooperació estratègica en matèria de salut mundial. Això reforça encara més un sistema multilateral sòlid amb l'OMS com a element central, impulsat per una UE forta.

Aquesta associació inclourà una col·laboració estreta en el desenvolupament, la gestió i l'aplicació del sistema de l'OMS, i es beneficiarà de l'àmplia experiència tècnica de la Comissió Europea en aquest àmbit. Un primer pas és garantir que els certificats digitals actuals de la UE segueixin funcionant eficaçment.

Consulteu el comunicat de prema complet aquí.