La Comissió fa més inclusius l’Erasmus+ i el Cos Europeu de Solidaritat

Descarregar Pdf

La Comissió ha adoptat un marc per augmentar la inclusivitat i la diversitat del programa Erasmus + i del Cos Europeu de Solidaritat en el període 2021-2027. D’aquesta manera es materialitza el compromís de la presidenta de la Comissió Ursula von der Leyen de reforçar de manera substancial tots dos programes perquè no només augmenti el nombre de persones que poden estudiar o fer un voluntariat en un altre país sinó que també s’hi incorporin cada vegada més persones amb menys oportunitats.

Amb el marc de mesures inclusives, la Comissió fa un salt endavant en la millora de la igualtat i la inclusió en l’Espai Europeu d’Educació i compleix la promesa continguda en el primer principi del pilar europeu dels drets socials, que estableix que tothom té dret a una educació, formació i aprenentatge permanent inclusius i de qualitat.

«El nostre estil de vida europeu mostra a les generacions més joves que tots junts som més forts. La inclusió i la diversitat són part integral d’aquesta visió. És fonamental que ens esforcem per garantir que els programes de la UE s’ajusten a aquesta ambició. La generació Erasmus ha esdevingut el millor ambaixador d’Europa perquè poden explicar tot el que han viscut, i això comença amb els programes», ha declarat el vicepresident per a la Promoció de l’Estil de Vida Europeu, Margaritis Schinas.

«És cabdal que fem que el nou Erasmus+ i el Cos europeu de solidaritat siguin més inclusius i diversos. Els programes de la UE estan oberts a tothom, independentment de l’origen, el context socioeconòmic i les condicions físiques, mentals o de salut. Aportarem més fons per acompanyar els qui necessiten més suport i per arribar als qui no coneixen el programa o dubten sobre si participar-hi. Tothom ha de poder gaudir de les mateixes oportunitats i tothom pot fer la seva aportació a la societat. Aquest és el valor de solidaritat en què s’assenta el projecte europeu», ha declarat la comissària europea d’Innovació, Recerca, Cultura, Educació i Joventut, Mariya Gabriel.

Consulteu el comunicat de premsa complet aquí