La Comissió desemborsa 9 000 milions d’euros en el marc de SURE

Descarregar Pdf

La Comissió Europea ha desemborsat 9 000 milions d'euros a set Estats membres en el marc de el cinquè tram de l'ajuda financera als Estats membres amb càrrec a l'instrument SURE. Es tracta del segon desemborsament de 2021. En aquestes operacions, Txèquia ha rebut 1 000 milions d'euros, Espanya 2 870 milions d'euros, Croàcia 510 milions d'euros, Itàlia 3 870 milions d'euros, Lituània 302 milions d'euros, Malta 123 milions d'euros i Eslovàquia 330 milions d'euros. Aquesta és la primera vegada que Txèquia rep finançament amb càrrec a l'instrument. Els altres sis països de la UE ja s'han beneficiat de préstecs amb càrrec a l'instrument SURE.

Els préstecs proporcionaran assistència als Estats membres per fer front a l'augment sobtat de la despesa pública per tal de preservar l'ocupació. Més en concret, contribuiran a sufragar els costos relacionats directament amb el finançament dels règims nacionals de reducció del temps de treball i altres mesures similars adoptades en resposta a la pandèmia de coronavirus, incloses les destinades als autònoms. Els desemborsaments vénen precedits de l'emissió del cinquè tram de bons socials de l'instrument SURE de la UE, que va ser acollit amb un interès considerable per part dels inversors.

Vegeu aquí una panoràmica general dels imports desemborsats fins a la data i els diferents venciments de les obligacions.

Consulteu el comunicat de premsa complet aquí