La Comissió aprova un règim d'ajudes espanyol per valor de 10.000 milions d'euros en suport de les empreses en el context de la invasió d'Ucraïna

Descarregar Pdf

La Comissió Europea ha aprovat un règim espanyol de fins a 10.000 milions d'euros (“sistema de garantia nacional”) per donar suport als treballadors autònoms i a les empreses de tots els sectors en el context de la invasió d'Ucraïna per Rússia. El règim s'ha aprovat en virtut del Marc Temporal de Crisi, adoptat per la Comissió el 23 de març de 2022 i basat en l'article 107, apartat 3, lletra b), del Tractat de Funcionament de la Unió Europea (TFUE) , en què es reconeix que l'economia de la UE està patint una greu pertorbació.

La vicepresidenta executiva Margrethe Vestager, responsable de la política de competència, ha declarat el següent: «Aquest règim per valor de 10.000 milions d'euros permetrà a Espanya mitigar l'impacte econòmic de la guerra iniciada per Putin a Ucraïna i continuar donant suport a les empreses de tots els sectors afectats per la crisi geopolítica actual. Seguim recolzant Ucraïna i el poble ucraïnès. Alhora, mantenim una estreta col·laboració amb els Estats membres per vetllar perquè les ajudes nacionals puguin concedir-se de manera oportuna, coordinada i eficaç, protegint alhora la igualtat de condicions al mercat únic».

L'ajuda espanyola

Espanya va notificar a la Comissió, d'acord amb el Marc Temporal de Crisi, un règim de fins a 10.000 milions d'euros per donar suport als treballadors autònoms i a les empreses de tots els sectors que operen a Espanya, en el context de la invasió d'Ucraïna per Rússia.

Podran accedir a l'ajuda les empreses que operin a tots els sectors afectats per la crisi, llevat de les entitats de crèdit i financeres.

Consulteu el comunicat de prensa complet aquí