La Comissió Europea ha adoptat el segon pla estratègic per a Horitzó Europa

Descarregar Pdf

La Comissió ha adoptat el segon pla estratègic per a Horitzó Europa. El pla, anunciat a les Jornades emblemàtiques de Recerca i Innovació, estableix tres orientacions estratègiques clau per al finançament de la recerca i la innovació de la UE per als tres últims anys del programa (2025-2027):

  • Transició ecològica;
  • Transició digital;
  • Una Europa més resilient, competitiva, integradora i democràtica.

Aquestes orientacions tenen per objecte abordar reptes mundials clau com ara el canvi climàtic, la pèrdua de biodiversitat, la transició digital i l'envelliment de la població.

L'autonomia estratègica oberta i la garantia del lideratge d'Europa en el desenvolupament i desplegament de tecnologies crítiques són principis generals que s'apliquen a les tres orientacions estratègiques clau.

El pla estratègic eleva l'ambició d'Horitzó Europa en matèria de biodiversitat i es compromet a assolir l'objectiu de destinar el 10% del pressupost total d'Horitzó Europa per al període 2025-2027 a temes relacionats amb la biodiversitat. Aquest nou compromís complementa els objectius existents en matèria de despesa climàtica (35% al llarg de la vida d'Horitzó Europa) i les principals activitats digitals (13.000 milions EUR durant el mateix període).

El pla estratègic identifica nou noves associacions europees cofinançades i coprogramades: Salut del cervell, boscos i boscos per a un futur sostenible, materials innovadors per a la UE, matèries primeres per a la transició ecològica i digital, patrimoni cultural resilient, transformacions socials i resiliència, fotovoltaica solar, tèxtils del futur i mons virtuals.

Consulteu el comunicat de premsa complet aquí (Comissió Europea)