La Comissió Europea aprova el Pla de Recuperació i Resiliència d’Espanya

Descarregar Pdf

La Comissió Europea ha adoptat avui l’avaluació positiva del pla de recuperació i resiliència d’Espanya. Es tracta d’un pas important cap el desemborsament de 69 500 milions d’euros en subvencions de la UE a través del Mecanisme de recuperació i resiliència per al període 2021–2026. Aquest finançament donarà suport a l’aplicació de les mesures essencials d’inversió i reforma presentades en el pla de recuperació i resiliència d’Espanya, i tindrà una funció primordial a l’hora d’ajudar Espanya a sortir reforçada de la pandèmia de covid-19.

El Mecanisme de Recuperació i Resiliència (MRR), la peça clau de NextGenerationEU, aportarà fins a 672 500 milions d’euros (a preus corrents) per donar suport a inversions i reformes arreu de la UE.

La Comissió ha avaluat el pla d’Espanya a partir dels criteris establerts en el Reglament del Mecanisme de Recuperació i Resiliència. L’anàlisi de la Comissió ha comprovat amb especial atenció si les inversions i reformes que presenta el pla d’Espanya ajudaran a fer front de manera efectiva als reptes assenyalats en el Semestre europeu; si inclouen mesures per donar suport eficaç a les transicions verda i digital; i si contribuiran a reforçar el potencial de creixement, la creació d’ocupació, i la resiliència econòmica, institucional i social d’Espanya.

Consulteu el comunicat de premsa complet aquí