Informe de 2022 sobre els Objectius de Desenvolupament Sostenible a la UE

Descarregar Pdf

Eurostat, l'oficina estadística de la Unió Europea, ha publicat avui l'informe titulat Sustainable development in the European Union — 2022 monitoring report on progress towards the SDGs in an EU context [«El desenvolupament sostenible a la Unió Europea: informe de seguiment dels avenços en la consecució dels ODS en el context de la Unió, edició del 2022», document en anglès], que ofereix un resum estadístic dels avenços en la consecució dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) a la Unió.

Les dades incloses a l'informe mostren que la Unió ha avançat en la consecució de la majoria dels objectius en els darrers cinc anys, d'acord amb les prioritats de la Comissió en àmbits estratègics clau com el Pacte Verd Europeu, l'Estratègia Digital Europea i el Pla d'acció del Pilar Europeu de Drets Socials. S'ha avançat més ràpidament cap a alguns objectius que cap a uns altres, però només hi ha hagut una evolució desfavorable respecte dels Objectius de Desenvolupament en uns pocs àmbits específics.

En el futur, NextGenerationEU, instrument sense precedents adoptat per la Comissió en resposta a la pandèmia, i les reformes i inversions previstes pels Estats membres en els seus plans de recuperació i resiliència contribuiran de manera significativa a la consecució dels ODS en la Unió.

El comissari Gentiloni, comissari d'Economia, ha dit el següent: «Europa s'enfronta al seu segon succés de tipus “cigne negre” en tres anys. No obstant això, la gestió de la pertorbació econòmica causada per la invasió d'Ucraïna per part de Rússia no ha de fer-nos perdre de vista el nostre objectiu de transformar el model econòmic de la Unió. A l'inrevés, ha d'incitar-nos a redoblar els nostres esforços per augmentar la nostra resiliència i la sostenibilitat dels nostres processos de producció i de les nostres activitats quotidianes. En el marc d'aquest esforç col·lectiu, els Objectius de Desenvolupament Sostenible continuen sent la nostra brúixola i la nostra mesura de l’èxit».

Consulteu el comunicat de premsa complet aquí