Exposició de cartells i programes de Festa Major

Descarregar Pdf

En l'Exposició de cartells i programes de la Festa Major de Lleida, que podeu visitar a l'entrada de la Biblioteca de la Facultat de Lletres, hi trobareu 62 fullets que corresponen a programes oficials i programes de mà. Aquesta mostra comprèn programes d'un període de cent anys, del 1864 al 1960. Es troben distribuïts cronològicament en dos expositors, de manera que el visitant podrà fer-se una idea de la situació història del moment a través dels canvis en el format i el disseny d'aquests programes.

El recorregut a través d'aquests cartells i programes de Festa Major permet descobrir els diversos actes organitzats amb motiu de la Festa Major que, al mateix temps, constitueixen un veritable testimoni dels diferents gustos artístics de cada període, destacant, per exemples, els programes dels any 1902, 1908 i 1909 d’estil modernista, o els dels anys 1930-1936 realitzats per Enric Crous Vidal, que no són més que un reflex de la vida quotidiana del moment.

Aquests cartells i programes pertanyen al Fons especial Romà Sol-Carme Torres, ubicat a la Biblioteca de Lletres, que conserva 194 programes de les Festes de maig de la ciutat de Lleida, que van des del 1864 fins al 2006. 

Us animem a visitar-la!