Exposició bibliogràfica Pompeu Fabra, el Mestre

Descarregar Pdf

Cartell de l'Exposició bibliogràfica Pompeu Fabra, el Mestre

Aquest any 2018 es commemora la figura i l’obra de Pompeu Fabra, coincidint amb el 150è aniversari del naixement del Mestre i els 100 anys de la publicació de la Gramàtica catalana normativa.

Al llarg de l’any s’han organitzat diverses activitats en memòria i reconeixement del gramàtic. La Universitat de Lleida, a través de la Unitat de Biblioteca i Documentació vol sumar-se a la Commemoració d'aquesta figura cabdal de la llengua catalana amb  l'Exposició bibliogràfica Pompeu Fabra, el Mestre.

Pompeu Fabra, a més d'un científic brillant, fou un escriptor conscient de la dimensió social dels usos lingüístics i de la necessitat de disposar d’una llengua codificada i apta per als diversos estils i funcions, un instrument vàlid per a la recuperació cívica i cultural, després de segles de decadència.

També s'ha elaborat una àmplia i detallada biblioguia on podreu trobar, entre altres ítems: informació sobre l’exposició, obres destacades, Fabra lingüista, Fabra lexicògraf, correspondència, etc.


L'exposició, en la qual han participat la Biblioteca de Lletres i la Biblioteca de Cappont, romandrà oberta al públic del 15 de novembre al 15 de febrer de 2019 a la segona planta de l'Edifici del Rectorat.

Us convidem a visitar-la!