Exposició bibliogràfica Oriol de Bolòs. Referent de la botànica catalana de la segona meitat del segle XX

Descarregar Pdf

Amb motiu del centenari del naixement del botànic Oriol de Bolòs la biblioteca del CAFIF inaugura l’exposició bibliogràfica Oriol de Bolòs. Referent de la botànica catalana de la segona meitat del segle XX. La mostra que es podrà visitar fins al 10 d’abril, presenta una part del fons documental de Bolòs (1924-2007) llegat a la UdL l’any 2015. Aquest Fons consta d’unes 200 monografies, sobretot de botànica, florística i geobotànica, publicacions periòdiques, com les de la secció de Botànica de l’Institut d’Estudis Catalans, diverses revistes (Itinera geobotànica, Ecologia, Anales del Jardín Botánico de Madrid, etc.), mapes amb la localització d’espècies vegetals i una important col·lecció de separates, la part més interessant del llegat.

També s'exposen les medalles Narcís Monturiol (1982), d’Argent de l'Organization for the Phyto-Taxonomic Investigation of the Mediterranean Area (1986), la Creu de Sant Jordi de la Generalitat de Catalunya (1993) i el Premi de la Fundació Catalana per a la Recerca (1994) amb què va ser distingit. La mostra es completa amb material cedit per la família: fotografies amb els seus alumnes, amb el sue mestre, Pius Font i Quer, el carnet de catedràtic de la Universitat de Barcelona i correspondència personal amb diverses personalitats.

Els actes d’homenatges a Bolòs es completaran amb una sortida botànica, el 27 d’abril, als Monegres (Bujaraloz i Sàstago) per visitar alguna de les llacunes endorreiques, i una conferencia-tertúlia sobre la biografia i l’obra del botànic a l’Aula Magna de l’Institut d’Estudis Ilerdencs (IEI) en la qual hi participaran deixebles i alumnes seus.

Us animem a visitar l’exposició i assistir als diferents actes.