Exposició bibliogràfica: Feminisme sense excuses

Descarregar Pdf
feminisme sense excuses
Cartell de l'exposició bibliogràfica

La Biblioteca de Cappont juntament amb el Centre d'Estudis i Documentació de les Dones (CEDD), el fons bibliogràfic especialitzat en gènere i feminisme que gestiona el Centre Dolors Piera,  organitzen la II exposició bibliogràfica Feminisme sense excuses, per commemorar el 8 de març, Dia Internacional de les Dones.


La mostra compta amb un total de 9 expositors a través dels quals el públic viatjarà per les reivindicacions i lluites per la igualtat entre dones i homes. Aquesta edició, suposa reprendre el viatge iniciat en la I Exposició Bibliogràfica Dones: del silenci a la paraula, on posava l'accent en l'inici de la presa de consciència, d'identitat, de defensa i de la lluita individual i col·lectiva de la dona fins a l'assoliment de la democràcia. Aquest moviment se'l va etiquetar amb un nom: feminisme.

L'exposició conjunta d'enguany, Feminisme sense excuses, pretén donar un pas més argumentant sectorialment problemàtiques tan vigents com la desigualtat salarial, la violència de gènere, l'ecofeminisme i el ciberfeminisme. L’exposició reivindica que el feminisme en el segle XXI té un paper fonamental en l’àmbit dels drets humans i, especialment per la igualtat entre dones i homes, perquè encara queda molt camí per recórrer i el feminisme ho fa de forma pacífica, promovent el canvi a través de la consciència social.

L'exposició es podrà visitar del 6 de març al 12 de juny a les plantes primera i segona de la Biblioteca de Cappont.