Emissió del debat sobre l’estat de la Unió 2022

Descarregar Pdf

Les Representacions de les institucins europees a Barcelona i Televisió de Catalunya facilitaran senyal institucional amb interpretació al català.

El debat s’emetrà en versió original i en les llengües oficials de la UE a través dels serveis audiovisuals de la Comissió i del Parlament Europeu.

El dimecres 14 de setembre a les 9:00 la presidenta de la Comissió Europea, Ursula von der Leyen, pronunciarà el seu tercer discurs sobre l’estat de la Unió al Parlament Europeu d’Estrasburg. Després del discurs de la presidenta Von der Leyen s’iniciarà el debat parlamentari amb els membres del Parlament Europeu.

En el seu discurs sobre l’estat de la Unió, la presidenta farà balanç de l’any anterior i presentarà els principals reptes i objectius per al proper. La Comissió ja ha publicat els documents que presenten els principals assoliments i la cronologia del 2022.

Com es pot seguir el debat?

El canal 3/24, en col·laboració amb les institucions europees a Barcelona, retransmetrà el debat amb interpretació simultània en català.

El debat també es podrà seguir en directe per EbS (Europe by Satellite) en totes les llengües oficials de la Unió Europea.

Qui prefereixi seguir-lo a les xarxes socials podrà fer-ho als comptes de la Comissió Europea: @ComissioEuropea en català i @ComisionEuropea en castellà.

Rerefons

El discurs sobre l’estat de la Unió, previst pel Tractat de Lisboa, marca l’inici del diàleg entre la Comissió, el Parlament i el Consell Europeu de cara a l’elaboració del programa de treball anual de la Comissió. L’acord marc del 2010 sobre les relacions entre el Parlament Europeu i la Comissió Europea exigeix que el president i vicepresident primer de la Comissió Europea remetin una carta d’intencions als presidents del Parlament Europeu i del Consell en la qual s’exposin les mesures que la Comissió Europea té previst d’adoptar mitjançant disposicions legislatives i d’altra mena. Després del discurs del president de la Comissió s’inicia un debat en el ple del Parlament Europeu.

El primer discurs sobre l’estat de la Unió es va pronunciar al 2010, després de l’entrada en vigor del Tractat de Lisboa.

Més informació

Pàgina web del discurs sobre l’estat de la Unió 2022