Els resultats de la UE en matèria d'innovació continuen millorant

Descarregar Pdf

La Comissió ha publicat avui l'edició del 2022 del quadre europeu d'indicadors de la innovació, que revela que el rendiment de la UE en matèria d'innovació ha augmentat al voltant d'un 10% des del 2015. En comparació amb el 2021, els resultats de la innovació el 2022 han millorat en dinou Estats membres, mentre que en vuit s'han deteriorat. En comparació amb la mitjana de la UE, competidors mundials com Austràlia, Canadà, la República de Corea i els Estats Units continuen presentant un avantatge pel que fa al rendiment respecte a la UE. Tot i això, la UE ha tancat la seva bretxa de rendiment respecte a aquests països i des del 2021 ha superat el Japó.

Mariya Gabriel, comissària d'Innovació, Investigació, Cultura, Educació i Joventut, ha declarat: «El compromís d'Europa amb la innovació queda demostrat per la millora continuada dels resultats en matèria d'innovació. Com a suport a la capacitat d'innovació d'Europa, Horitzó Europa fomenta l'excel·lència i dóna suport als principals investigadors i innovadors per impulsar els canvis sistèmics necessaris per garantir una Europa verda, sana i resilient. El quadre europeu d’indicadors de la innovació del 2022 demostra la importància d’establir un ecosistema paneuropeu d’innovació. La nova Agenda d'Innovació Europea, adoptada recentment, situarà Europa a l'avantguarda de la nova onada d'innovacions de tecnologia avançada i garantirà que la innovació arribi a totes les regions d'Europa, incloses les zones rurals».

Thierry Breton, comissari de Mercat Interior, ha afirmat: «L'autonomia i la competitivitat d'Europa dependran de la nostra capacitat per convertir-nos en líder tecnològic i comercial en àmbits estratègics com l'espai, la defensa, l'hidrogen, les bateries, els xips i la informàtica quàntica i d'alt rendiment. L'agenda d'innovació d'Europa, el nostre suport a les empreses emergents i a les pimes innovadores, les aliances industrials o els PIICE ja donen lloc a projectes altament innovadors a tot Europa. Aquesta és la manera de traduir la nostra excel·lència científica en lideratge tecnològic i industrial i en llocs de treball de qualitat a Europa».

Consulteu el comunicat de premsa complet aquí