Els europeus consideren que la defensa i l'autonomia energètica són prioritats clau per al 2022

Descarregar Pdf

Un Eurobaròmetre publicat avui mostra que els ciutadans europeus donen suport massivament a una política comuna de seguretat i defensa i esperen que la UE elimini gradualment la seva dependència de les fonts d'energia russes. L'enquesta també confirma l'ampli suport a la resposta de la UE a l'agressió russa contra Ucraïna.

La resposta de la UE a la invasió russa d'Ucraïna - D'acord amb els resultats del Flash Eurobaròmetre publicat el 5 de maig, l'enquesta d'avui confirma que la majoria dels europeus (59%) estan satisfets amb la resposta de la UE a la invasió russa d'Ucraïna i amb la reacció del seu propi Govern (57%). Les accions humanitàries són les més recolzades (93%), seguides de l'acolliment a la UE dels ucraïnesos que fugen de la guerra (91%). El 80% recolza les sancions econòmiques imposades al Govern, les empreses i particulars russos i el 70%, el finançament del subministrament i el lliurament d'equip militar a Ucraïna.

Defensa i seguretat - La gran majoria dels ciutadans de la UE (81%) estan a favor d'una política comuna de defensa i seguretat entre els Estats membres de la UE, i almenys dos terços dels enquestats donen suport a aquesta opinió a cada país . A més, el 93% està d'acord que els Estats membres han d'actuar conjuntament pel que fa a la defensa del territori de la UE i el 85% creu que s'hauria d'incrementar la cooperació en matèria de defensa a escala de la UE.

Autonomia energètica - L'Eurobaròmetre també mostra un suport ampli als objectius de RePowerEU. Per al 87% dels enquestats, la UE hauria de reduir la seva dependència de les fonts d'energia russes com més aviat millor. El 80% està d’acord que la política energètica pot contribuir a defensar els interessos estratègics de la UE. El 86% creu que reduir les importacions de petroli i gas i invertir en energies renovables és important per a la nostra seguretat i el 87% que augmentar l'eficiència energètica ens farà menys dependent de productors d'energia de fora de la UE. El 85% voldria que la UE inverteixi considerablement en energies renovables.

Prioritats clau - L'Eurobaròmetre mostra que, a la llum de la situació actual, els europeus consideren la defensa i la seguretat (34%) i aconseguir que la UE i els Estats membres siguin més autònoms en el subministrament d'energia (26%) com els àmbits més prioritaris el 2022. Fer front a la situació econòmica (24 %), el medi ambient i el canvi climàtic (22 %) i la desocupació (21 %) segueixen de prop.

Més informació: "Eurobaròmetre especial" 526

Consulteu el text complet de la noticia aquí