Eleccions europees de 2024

Descarregar Pdf

Projecció actualitzada de la composició del nou Parlament basada en els resultats finals i provisionals als 27 estats membres

La projecció està basada en:

  • resultats finals per a 17 estats membres: Àustria, Bèlgica, Bulgària, Croàcia, Xipre, Txèquia, Dinamarca, Finlàndia, França, Alemanya, Grècia, Irlanda, Lituània, Luxemburg, Malta, Polònia i Eslovàquia.
  • resultats provisionals per a 10 països: Estònia, Hongria, Itàlia, Letònia, Països Baixos, Portugal, Romania, Eslovènia, Espanya i Suècia.

Les dades preliminars apunten a una participació global a la UE del 51,08% de l'electorat.

Les projeccions de la composició del Parlament estan basades en l'estructura del Parlament sortint i els seus grups polítics, sense prejutjar l'estructura que tindrà a la sessió constitutiva.

Tots els partits nacionals no afiliats oficialment a una formació política europea i que no formen part en aquesta legislatura dels “No inscrits”, apareixen de moment classificats com a “Altres”, amb independència de la seva orientació política.

La projecció continuarà actualitzant-se i es publicarà a la pàgina oficial dels resultats electorals. En aquesta pàgina trobareu tota la informació sobre resultats nacionals, escons per grup polític i país, detalls per partit nacional i grup polític, així com la participació. La pàgina inclou una eina per comparar resultats, calcular majories i incorporar ginys, per a la publicació automàtica d'actualitzacions.

(Font: Parlament Europeu, Oficina a Barcelona)