El certificat covid digital de la UE: un referent mundial amb més de 591 milions de certificats

Descarregar Pdf

Avui la Comissió ha adoptat un informe sobre el certificat Covid digital de la UE i la seva aplicació arreu de la UE. L’informe indica que el certificat de la UE ha estat un element fonamental de la resposta europea a la pandèmia de covid-19 i que se n’han generat més de 591 milions. El certificat, que abasta la vacunació, els testos i la recuperació de la covid-19, facilita els desplaçaments en condicions segures i també ha estat clau per donar suport a la indústria turística europea, molt perjudicada per la pandèmia. El certificat covid digital de la UE és un èxit de dimensió internacional: s’ha erigit com a referent mundial i actualment és l’únic sistema que ja està operatiu a tot el món. Hi ha 43 països de quatre continents connectats al sistema i en els propers mesos se n’hi afegiran més.

Com va afirmar la presidenta Ursula von der Leyen en el seu discurs sobre l’estat de la Unió de 2021, el certificat covid digital de la UE demostra que «quan actuem junts, som capaços de fer les coses amb rapidesa».

L’èxit del sistema de certificat covid digital de la UE en xifres:

  • Els estats membres de la UE han emès més de 591 milions de certificats covid digitals de la UE.
  • Ja hi ha 43 països connectats al sistema de la UE: els 27 estats membres de la UE, tres països de l’Espai econòmic europeu (EEE), Suïssa i dotze altres països i territoris. En total, s’han adreçat a la Comissió seixanta països tercers interessats a adherir-se al sistema de la UE. A més dels que ja hi estan connectats, s’estan duent a terme converses a nivell tècnic amb 28 d’aquests països.
  • El sector del transport aeri s’ha beneficiat àmpliament del certificat covid digital de la UE, que es va posar en marxa just abans de la temporada alta de les vacances d’estiu. L’associació Consell internacional d’aeroports (ACI Europe) va informar que el juliol del 2021 el volum total de passatgers va ser més del doble del del juliol del 2020. ACI Europe atribueix aquest canvi a la implantació del certificat covid digital de la UE juntament amb la relaxació de les restriccions de mobilitat.
  • Segons l’enquesta de l’Eurobaròmetre del Parlament Europeu, aproximadament dues terceres parts dels enquestats (65 %) creien que el certificat covid digital de la UE era la manera més segura de viatjar lliurement per Europa durant la pandèmia de covid-19.
  • Hi ha vint estats membres de la UE que també fan servir el certificat covid digital de la UE per a activitats internes, com ara l’accés a grans esdeveniments i a restaurants, cinemes i museus, amb una base jurídica nacional addicional.

Consulteu el comunicat de premsa complet aquí