El Mecanisme de Recuperació i Resiliència, motor fonamental de la transformació verda i digital de la UE

Descarregar Pdf

Avui la Comissió Europea ha adoptat una Comunicació en ocasió del segon aniversari de la creació del Mecanisme de Recuperació i Resiliència (MRR), l’instrument central de NextGenerationEU, el pla de recuperació per a Europa dotat amb 800 000 milions d’euros.

La Comunicació fa balanç dels resultats concrets assolits fins ara gràcies al doble impuls sense precedents que l’MRR ha imprès a les reformes i les inversions verdes i digitals en els estats membres. També defineix les properes passes per continuar donant suport a l’execució dels plans nacionals de recuperació i resiliència. Els annexos de la Comunicació aclareixen alguns aspectes tècnics de l’avaluació que fa la Comissió dels avenços assolits pels estats membres.

La presidenta de la Comissió Europea, Ursula von der Leyen, ha declarat: «El nostre pla de recuperació NextGenerationEU ha esdevingut molt més que una resposta crucial a la pandèmia de covid-19. Dos anys després que es creés el fons ja hem desemborsat més de 140 000 milions d’euros i hem superat els nostres objectius inicials en matèria d’inversions en la doble transició verda i digital. Arran de la brutal invasió d’Ucraïna per part de Rússia i de la crisi energètica mundial, el fons s’ha convertit en un element clau del nostre Pla Industrial del Pacte Verd. Ajudarà els nostres estats membres a avançar cap a les zero emissions netes amb l’estímul financer afegit de REPowerEU. NextGenerationEU ha demostrat ser una eina capaç de donar resposta a diversos dels reptes amb què s’enfronta la nostra Unió. Les reformes transformadores que s’articulen a través dels plans nacionals de recuperació dels estats membres són fonamentals per modernitzar i enfortir la Unió Europea. Cal que es continuïn executant amb celeritat

Consulteu el comunicat de premsa complet Aquí (Comissió Europea)