El Consell dona llum verda a millorar l'intercanvi de dades entre les autoritats policials

Descarregar Pdf

El Consell ha adoptat un Reglament relatiu a la cerca i l'intercanvi automatitzats de dades per a la cooperació policial. El nou Reglament millorarà el marc existent, sovint anomenat Prüm I, que ja permet que les autoritats policials consultin les bases de dades d'altres estats membres pel que fa a les dades d'ADN, impressions dactilars i matriculació de vehicles.

Les normes acordades avui ampliaran les categories de dades que es poden intercanviar de manera automatitzada. Les autoritats policials podran buscar també imatges facials i antecedents policials A més, si la legislació nacional ho permet, també serà possible fer cerques en totes les categories per trobar persones desaparegudes o identificar restes humanes.

Altres innovacions són que ara Europol també podrà consultar bases de dades nacionals per comparar la informació que hagi rebut d'autoritats policials de tercers països i que s'estableix una infraestructura informàtica més moderna.

Pròximes etapes

El nou Reglament entrarà en vigor al cap de vint dies de la seva publicació al Diari Oficial de la Unió Europea. El Reglament és directament aplicable als Estats membres de la UE.

(Font: Consell de la Unió Europea. Premsa)