El Consell Europeu d’Investigació (CEI) posarà en marxa les primeres convocatòries de recerca

Descarregar Pdf

La Comissió Europea ha presentat avui el programa de treball pel 2021 del Consell Europeu de Recerca. Aquest és el primer programa de treball en el marc d'Horitzó Europa, el nou Programa Marc de Recerca i Innovació europeu per al període de 2021 a 2027.

El programa inclou tres convocatòries principals de propostes per a accions d'investigació que expandeixin les fronteres del coneixement per un import total de 1.900 milions d'euros.

L’únic criteri de selecció és l’excel·lència científica, així el Consell Europeu d’Investigació (CEI) ofereix subvencions als millors investigadors de tot el món. L’objectiu és que estiguin disposats a venir o romandre a Europa per prosseguir els seus descobriments científics i tecnològics d’avantguarda, de manera que puguin constituir la base de noves indústries, mercats i innovacions socials del futur.

Mariya Gabriel, comissària d’Innovació, Investigació, Cultura, Educació i Joventut, ha declarat: «Me complace enormemente que hayamos adoptado hoy el programa de trabajo del Consejo Europeo de Investigación. Este paso decisivo allana el camino para lanzar convocatorias que apoyen a los investigadores de alto nivel y a sus equipos para que, con sus investigaciones, prosigan expandiendo las fronteras del conocimiento en las diferentes etapas de sus carreras. La primera convocatoria apoyará a jóvenes investigadores de toda Europa que estén poniendo en marcha su propio equipo o programa de investigación independiente. Son el futuro de la investigación europea».

El pressupost a llarg plaç de la UE per el CEI durant el període 2021-2027 serà de 16.000 milions d’euros , procedent d’Horitzó Europa. Això suposa un augment del 22% respecte a Horitzó 2020.

Consulteu el comunicat de premsa complet aquí