Dos projectes catalans, guardonats amb els premis de la Nova Bauhaus Europea

Descarregar Pdf

El projecte de regeneració de les dunes de les platges de Castelldefels, Gavà, Viladecans i el Prat de Llobregat obté el primer premi «Reconnectar amb la natura». «Biophotovoltaics for nature and people», al Masnou, s’endú el premi del públic.

En la cerimònia de clausura del primer festival de la Nova Bauhaus Europea, celebrada dissabte, les comissàries Gabriel i Ferreira van anunciar els guanyadors dels premis 2022 de la Nova Bauhaus Europea. Aquests premis reconeixen nous exemples inspiradors de les transformacions que la Nova Bauhaus Europea pretén aportar a la nostra vida quotidiana, els nostres espais de vida i les nostres experiències. Enguany s’hi han presentat 1 100 projectes candidats. S’han concedit quatre premis en cadascuna de les quatre categories, i en tots els casos hi ha guardons per a projectes ja completats i «estrelles ascendents» per a les idees de joves talents de 30 anys o menys.

En la categoria «Reconnectar amb la natura» els premiats venen d’Espanya, França, Alemanya i Polònia. Pel que fa als premis «Recuperar el sentiment de pertinença», han anat a parar a projectes d’Àustria, Lituània, Polònia i Txèquia. Els millors projectes de la categoria «Donar prioritat als llocs i la gent que més ho necessiten» provenen de Bèlgica, Grècia, Itàlia i Hongria. La categoria «Donar forma a un ecosistema industrial circular i fomentar un pensament que es basi en el cicle de vida» ha premiat projectes de Portugal, Romania, Finlàndia i Itàlia. Finalment, s’han concedit dos premis als guanyadors del vot del públic: el projecte «Gardens of the future» (Jardins del futur), de Xipre, i «Biophotovoltaics for nature and people» (La biofotovoltaica per a la natura i la gent), un projecte espanyol de la categoria d’«estrelles ascendents».

Cadascun dels guanyadors rebrà una compensació econòmica a més de suport mediàtic de la Comissió per dur a terme activitats de comunicació específiques. En podeu trobar més detalls a la informació completa sobre els guanyadors, els 52 finalistes i el document de preguntes i respostes sobre els premis. Aquí podeu tornar a veure el vídeo de la cerimònia.

Consulteu el text complet de la notícia aquí (Comissió Europea, Representació a Barcelona)